Quina escola volem? Taula Rodona

PROPERA TAULA RODONA

INVITACIÓ-TAULA-1--18-10-2014

 

El grup Fills ha decidit portar aquest tema que preocupa a tantíssima gent de la nostra terra.
Al preguntar QUINA ESCOLA VOLEM, no voldríem quedar-nos amb com s’han de construir les nostres escoles, físicament, amb projectes més o menys encertats, pedagògicament obertes  a les diferents realitats del nostre entorn, etc., ens agradaria sortir de les quatre parets i endinsar-nos en la societat que ens envolta.
Immediatesa, res durador, canvi de valors continu i valor de l’experiència, noves tecnologies com a centre de la vida quotidiana, futur incert, primera generació que viurà pitjor que els seus pares. Si des del naixement fins als quatre anys el vincle de relació es troba fonamentalment en la mare, què representa la incorporació de la dona al treball, l’augment de separacions, nous plantejaments que afecten a la definició dels rols de la parella. Aquests són alguns dels trets que caracteritzen l’ inici del segle XXI.
Què ha de fer l’escola davant d’aquestes característiques tan diferents o diametralment oposades al segle passat?
Caldria tenir present que escola som tots, i que els nois i noies d’avui estan desorientats doncs fa més de trenta anys que vivim en una democràcia que no ha sabut fer el pont correcte per passar d’un lloc a l’altre, i ens trobem nedant al bell mig del riu sense trobar l’altra vorera.
A la taula rodona, amb l’ajuda dels nostres ponents i la participació dels assistents, posarem un xic de llum als REPTES EDUCATIUS DE LA SOCIETAT D’AVUI.

                                                                                                                                    Carme Giralt

-Article de la M. Dolors Casas:

QUINA ESCOLA VOLEM? REPTES EDUCATIUS DE LA SOCIETAT D’AVUI

 

INVITACIÓ-TAULA-18-10-2014

===========================

Aquesta entrada ha esta publicada en 01-ACTIVITATS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari